Opinie o winach

Newsletter Winaimport.pl
Z nami warto zawinić!
Dołącz do nas!

OTRZYMASZ 22 zł
rabatu na produkty w naszym sklepie!

Produktów: 0

Wartość: 0,00 zł

Do darmowej dostawy brakuje 200zł

0

bestseller's

Wina francuskie

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena

Wina francuskie nie wymagają wprowadzenia, gdyż nie od dziś uznawane są za jedne z najlepszych (jeśli nie najlepsze) na świecie. Francja, jako największy producent win na świecie, to prawdziwy raj dla koneserów tego szlachetnego trunku, miejsce, w którym zanurzyć się można bez pamięci w całej gamie doskonałych aromatów oraz zasmakować idealnie stworzonych kompozycji.


Champagne Pascal Walczak Brut Prestige biały wytrawny
147,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Do produkcji tego wyjątkowego szampana używane są najwyższej klasy grona z wybranych winnic regionu Champagne. Pinot Noir (75%) zapewnia idealną długość i krągłość w ustach a Chardonnay (25%) dodaje złożony bukiet kwiatów wykonany z akacji z nutą tropikalnych owoców.  W pełni tradycyjna technologia produkcji wydobywa z gron przepiękną, mieniącą się kolorami tęczy złocistą barwę, zaś doskonała struktura oraz wyrafinowany i delikatny smak zapewniają niezatarte wrażenia. Wspaniały trunek na wszelkie okazje. Temperatura spożycia 6-8 ºC.  W roku 2013 na Międzynarodowym Festiwalu Wina w Paryżu szampan ten zdobył Złoty Medal w klasyfikacji ogólnej.
Wino Champagne Martin Laurent Reserve białe wytrawne musujące
164,99 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Do produkcji tego wyjątkowego szampana używane są najwyższej klasy grona z wybranych winnic regionu Champagne. W pełni tradycyjna technologia produkcji wydobywa z gron Pinot Meunier, Pinot Noir i Chardonnay przepiękną, mieniącą się kolorami tęczy, złocistą barwę i niezapomniany aromat, zaś doskonała struktura i wyrafinowany smak zapewniają niezatarte wrażenia.
Wino Chateau  Franc Laporte AOC Saint Emillion et Saint Emillion Grands Crus czerwone wytrawne
99,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja AOC Saint Emillion jest jedną z najbardziej znanych na świecie. Wina z tego okręgu mają wysoką renomę od wielu, wielu lat. Miasteczko Saint Emillion i jego winiarski krajobraz zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Posiadłość i winnica Franc Laporte należy do rodziny Rollet. Krzaki latorośli porastają płaskowyż Saint Emillion, bogaty w gleby gliniaste i wapienne. Ziemia ta daje wina gładkie, o krągłych taninach i aromatach czerwonych owoców i korzennej nutce i jedwabistej strukturze. Winogrona zbierane są ręcznie i selekcjonowane w winiarni. Winifikacja oparta na klasycznej metodzie fermentacji w stalowych kadziach z kontrolowaną temperaturą. Wino leżakowane jest w kadziach oraz w beczkach z francuskiego dębu i ma potencjał do dłuższego leżakowania w butelkach. Najlepiej smakuje podane do grillowanych czerwonych mięs, jagnięciny i baraniny.
Wino Chateau  Lamartine  AOC Cotes de Castillon   czerwone wytrawne
86,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja AOC Castillon – Côtes de Bordeaux jest klasyczną apelacją prawego brzegi rzeki Dordogne. Klasyczne szczepy bordoskie Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, z dominującą rolą Merlot, są uprawiane na kredowo- gliniastej glebie. Właścicielem winnicy i posiadłości Lamartine od dwóch pokoleń jest rodzina Gourraud. Nazwa posiadłości pochodzi od imienia francuskiego poety, który zatrzymał się na jakiś w posiadłości w XIX wieku. Samo Chateau położone jest 15 minut drogi od znanej wioski winiarskiej Saint Emilion. Winnice należące do Chateau rozciągają się na przestrzeni 19 ha w sercu AOC Castillon – Côtes de Bordeaux. Wino dojrzewało w tradycyjnych kadziach przez okres 18 miesięcy by następnie leżakować przez następne 12 miesięcy w dębowych beczkach. Chateau Lamartine to wino z charakterem o aromatach czerwonych owoców i długim finiszu. Serwować w temperaturze 15-18ºC.
Wino Chateau  Le Pavilon De Boyrein AOC Graves  czerwone wytrawne
80,50 zł
brak towaru
Apelacja AOC Graves to lewobrzeżna Garonna z dominującą żwirowo–kamienną i kredową glebą. Winnica jest położona wzniesieniu nieopodal rzeki Garonny i otacza zamek, zbudowany w XVII wieku, będący jednym z najstarszych w okręgu Graves. Winifikacja oparta na klasycznej metodzie fermentacji w stalowych kadziach. Kolor ciemnoczerwony. W aromatach wyraźne wyczuwalne dojrzałe, czerwone owoce z akcentami wanilii, charakterystycznymi dla Graves. Wino posiada dobry balans, łagodne taniny zestawione z delikatnością owoców. Odpowiednia struktura i długi finisz. Serwować w temperaturze 16-18ºC.
Wino Chateau CANTELOUP  AOC Medoc czerwone wytrawne
75,50 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Połączenie klasycznych szczepów winogron z regionu Bordeuax: Cabernet Sauvignon, Merlot przy tradycyjnym zbiorze owoców i dojrzewaniu przez 18 miesięcy w beczkach, następnie w regulowanej temperaturze powoduje, że wino to osiąga delikatny aromat drewna, wspaniałą elegancję i jedwabistość tanin, a także dużą złożoność struktury. Idealne do czerwonych mięs, szaszłyków, bigosu, dojrzałych serów.      
Wino Chateau Capet Guillier Grand Cru AOC Saint Emilion Grands Crus  czerwone wytrawne
143,00 zł
brak towaru
To wspaniałe wino, gęste i mocne, pełne aromatu jagód, śliwek i czarnej porzeczki z lekko korzenną nutą – powstało z połączenia winogron 3 szczepów: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Dojrzałe winogrona nadały mu pięknej intensywno-czerwonej barwy i wyjątkowego smaku, który najpełniej uwydatniają dania mięsne, bigos i sery.
Wino Chateau Chante Alouette La Roseraie AOC Premiere Cotes De Blaye czerwone wytrawne
48,00 zł
brak towaru
Apelacja AOC Premiere Cotes De Blaye to apelacja prawego brzegi rzeki Dordogne położona w okolicy miasta Blaye. Chateau Chante Alouette La Roseraie to kupaż klasycznych szczepy bordoskich Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, z dominującą rolą Merlot, i z domieszką szczepu Malbec. Cechuje go ciemnoczerwona barwa z refleksami w kolorze granatu. Ponadto można o nim powiedzieć, że jest mięsiste oraz dobrze zrównoważone. W aromatach dominują czerwone owoce. Jest to wino „sama przyjemność”, tak młode jak i pozostawione przez kilka lat w piwnicy. Najlepiej oddaje swoje walory podane do mięs czerwonych, podsuszanych wędlin oraz dojrzałych serów. Serwować w temperaturze 16-18ºC.
Wino Chateau de Durfort AOC Corbieres czerwone wytrawne
28,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja AOC Corbieres należy do regionu Langwedocja, leżącego na Południu Francji i jest jedną z największych apelacji we Francji. Co wyróżnia wina z tej apelacji to fakt, że są one podzielone na 11 terroir takie jak Sigean, Lézignan, Boutenac czy Lagrasse. „Terroirs” wydają głównie wina czerwone. W 50% win szczepem głównym jest Carignan. Spora część win jest leżakowana w beczkach, co odzwierciedla ścieżkę jaką obrali winiarze z Corbieres do osiągnięcia doskonałości. Wino Chateau de Durfort produkowane jest ze szczepów winogron typowych dla regionu Corbieres, tj. Syrah, Grenache, Carignan. Jest wino dobrze zbudowane o ciemnej, bordowej barwie. Dominują w nim aromaty czerwonych owoców. Idealne do kuchni bogatej w mięso, sosy, dziczyznę i sery. Podawać o temp. 15-18ºC.
Wino CHATEAU DES ANTONINS AOC Bordeaux Superieur  czerwone wytrawne
52,00 zł
brak towaru
Posiadłość Chateau des Antonins jest położona w południowej części regionu Bordeaux, w okolicach Graves i posiada bardzo bogatą historię. W 13 wieku posiadłość była klasztorem. Przy produkcji tego zacnego wina została zastosowana klasyczna metoda winifikacji w stągwiach ze stali nierdzewnej, w których dojrzewa przez okres 18 miesięcy dzięki czemu, w winie zostały zachowane aromaty świeżych owoców. Wino to jest kupażem szczepów winogron należących do tzw. „trójcy bordowskiej”, czyli Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. Dominują w nim bogate i żywe aromaty ciemnych owoców z akcentami wiśni. Jest dobrze zrównoważone, o aksamitnych taninach, które w finiszu mają posmak lukrecji. Najlepiej oddaje swoje walory podane do grillowanej jagnięciny i wołowiny oraz do makaronów. Temp. Podawania 15-18ºC.
Wino Chateau Deyrem Valentin AOC Margaux czerwone wytrawne
180,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja Margaux wydała na świat jedne z najbardziej znanych win na świecie. Wino Deyrem Valentin należy więc do grupy szlachetnych win z tej apelacji produkowanych z tradycyjnych bordoskich szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot. Cechuje go ciemnoczerwona barwa z granatowymi refleksami. W aromacie wyczuwamy wykwintny delikatny bukiet przypominający woń cedru, z jednoczesną odrobiną pieprzu i tytoniu w tle. Wino to jest bogate, jedwabiste i gładkie. Idealnie pasuje do mięs, bigosu i dojrzałych serów.
Wino Chateau La Fleur de Plaisance AOC Montagne (Satellites Saint Emillion) czerwone wytrawne
76,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
La Fleur Plaisance jest stylową, rodzinną posiadłością rozciągającą się na obszarze 29 akrów. Położona jest na północ od miejscowości Saint-Emilion. Zarządzanie posiadłością i winnicą należy do rodziny Eresue, jak i znanej bordoskiej firmy Benoit Calvet. Jako tzw. apelacja „Satelita” Saint-Emilion położona jest pomiędzy legendarnymi apelacjami Pomerol oraz Saint-Emilion i słynie z produkcji win bardzo intensywnych i krzepkich. Winogrona dojrzewają na krzakach nie młodszych niż 30 lat posadzone na wapienno-żwirowej glebie. Winifikacja oparta na klasycznej metodzie fermentacji w stalowych kadziach, po to aby wydobyć bogate owocowe nuty szczepu Merlot. Barwa ciemna, bogata i żywa. W aromatach wyraźne ciemne owoce z nutą wiśni. W smaku doskonały balans jedwabistych tanin i długi finisz z posmakiem lukrecji. Ma potencjał do kilkuletniego leżakowania. Najlepiej oddaje swoje walory podane do grillowanych czerwonych mięs oraz dań z makaronami. Serwować w temperaturze 16-18ºC.
Wino Chateau La Raze Beauvallet Cru Bourgeois  AOC Medoc czerwone wytrawne
55,50 zł
brak towaru
Połączenie winogron trzech szczepów: Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot przy tradycyjnym zbiorze owoców i dojrzewaniu przez 14 miesięcy w beczkach, następnie w regulowanej temperaturze powoduje, że wino to osiąga delikatny aromat drewna, wspaniałą elegancję i jedwabistość tanin, a także dużą złożoność struktury. Idealne do czerwonych mięs, szaszłyków, bigosu, dojrzałych serów.
Wino Chateau Le Rale AOC Bordeaux czerwone wytrawne
37,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Winnica Rolanda DALMAS – Château Le Rale - rozciąga się na 10 hektarach wzgórz o podłożu gliniasto-piaszczystym. Czerwone winogrona szczepów: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon rodzą czerwone wino o doskonałym smaku, zawdzięczanym dużej proporcji Merlot, które wyśmienicie reprezentuje nazwę Bordeaux. Idealnie komponuje się z drobiem, pieczenią i dojrzałymi serami.  
Wino Chateau Les Paris AOC Sainte-Foy Bordeaux czerwone wytrawne
37,50 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Winnica Château Les Paris pokrywa obszar 22 hektarów rozpościerających się na ziemiach należących do apelacji Sainte-Foy Bordeaux. Dominują tam gleby gliniasto-wapienne. Wino to jest kupażem tradycyjnych winorośli regionu Bordeaux odpowiednio w proporcjach 46% Merlot, 41% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc. Kolor wina jest bardzo intensywny, aromaty pełne wyrazu a w smaku wyraźnie wyczuwalna nutka owocowa. Wino posiada mocna strukturę, krągłość i pełnie. Cechy typowe dla win, które mogą długo leżakować, nawet do 8 lat. Idealne do serów i potraw mięsnych. Temp. spożycia 15-16°C.  
Wino Chateau Maurac Cru Bourgeois AOC Haut Medoc czerwone wytrawne
80,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Piękna purpurowa barwa, finezyjny bukiet z nutką dojrzałych owoców (czarnej porzeczki i suszonej śliwki) sprawiają, że wino to jest poszukiwane przez wytrawnych koneserów. Swą zrównoważoną i okrągłą strukturę oraz jedwabistość tanin osiąga dzięki tradycyjnej winifikacji winogron szczepu Cabernet Sauvignon i Merlot, przy długim okresie przechowywania w kadziach. Podawać do grillowanych mięs i pieczeni, bigosu a także do wszystkich serów.
Wino Chateau Montoulier AOC Minervois czerwone wytrawne
30,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja AOC Minervois jest jedną z apelacji należących do regionu Langwedocja-Roussillon, leżącego na Południu Francji. Dominujące odmiany winorośli dla win czerwonych to Carignan, Grenache, Lledoner Pelut, Mourvedre oraz Syrah. Nazwa Minervois pochodzi od nazwy wsi Minerve, historycznej stolicy regionu. Winnice należące do posiadłości zamku Montoulier, położonego w niedalekiej odległości od Montagne Noire, obejmują swoim zasięgiem łagodne pagórki o kamienistym podłożu. W takim siedlisku i śródziemnomorskim słońcu, odmiany winorośli Carignan i Cinsault oddają temu winu cały swój charakter. W barwie wyraźny odcień bordo. W aromacie zaś dominują czerwone owoce. Podawać o temp. 17ºC.
Wino Chateau Roc de Ramon AOC Monbazillac białe słodkie
51,00 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Winnice Monbazillac położone są w południowej części regionu Bergerac, gdzie dominują gleby gliniasto wapienne i doskonały mikro-klimat, sprzyjający dojrzewaniu winogron. Te z kolei dają to wyśmienite wino białe likierowate o wspaniałym bogactwie aromatów. Najlepiej smakuje schłodzone aperitif lub podane do deserów, ciast, tortów oraz do serów pleśniowych.
Wino CHATEAU ROSE CANTEGRIT AOC Moulis en Medoc  czerwone wytrawne
78,99 zł
Dostępny Dostępny
szt.
Apelacja AOC Moulis en Medoc to apelacja prawego brzegi rzeki Garonny położona w okręgu Medoc, w okolicy miejscowości o tej samej nazwie. Chateau Rose Cantegrit to kupaż szczepów bordoskich Merlot i Cabernet Sauvignon, z dodatkiem szczepu Petit verdot. Winnice położone są na ziemi wapiennej. Winifikacja oparta na klasycznej metodzie fermentacji w stalowych kadziach, po czym wino dojrzewa przez okres 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Barwa ciemno – rubinowa. Dominują wytworne, świeże aromaty ciemnych owoców. Charakteru i dostojności nadaje mu leżakowanie w beczce. Najlepiej oddaje swoje walory podane do czerwonych mięs oraz dojrzałych serów. Serwować w temperaturze 16-18ºC.  
Wino Chateau Tour Caillet AOC Bordeaux czerwone  wytrawne
42,49 zł
brak towaru
Położone na południowej równinie o gliniasto-wapiennym żwirowym podłożu winnice rodzą winogrona szczepu Merlot, Cabernet-Sauvignon i Cabernet Franc. Tradycyjna winifikacja w regulowanej temperaturze, a następnie starzenie w beczkach z nierdzewnej stali daje to bogate, dojrzałe wino o pięknej ciemnej barwie z dominantą czerwonych owoców i jedwabistości tanin. Rocznik 2000 zdobył srebrny medal. Najlepiej komponuje się z pieczeniami, mięsami z grilla wędlinami, bigosem, itp. Podawać w temp. 16-18ºC.

Copyright © by winaimport.pl

Jesteśmy w Google +
Sklep internetowy Shoper.pl